utorok 8. decembra 2009

Šport v Ilave

#1 | 08.02.2008 15:05:21
športovec
78.99.179.185
Vážená športová obec,
bezmála v každej diskusnej téme, sa spomína šport v rôznych rovinách. Niektoré príspevky sú"trefné",iné povedzme mimo. Možno aj tým, že v danej téme, nemali miesto. Preto som navrhol šport, ako samostatnú tému.
Verím, že väčšinou len chýbajú informácie, ale je i veľa nepovedaného. Dúfam, že príspevky ozrejmia zainteresovaným záujmy občanov, športovcov, klubov, oddielov a tiež mesta, o dianie v oblasti športu.
Neskĺznime však prosím, do invektív, urážok a osočovania. Podobnému nešváru na stránkach diskusie prideľme športovo "červenú kartu"!
Zaujímalo by ma a verím, že nielen mňa:
- Koľko je v Ilave registrovaných športových klubov,a organizácií? Je niekde evidencia?
- Ako sa "pasujú" s priestormi, športoviskami, financiami?
- Aké dosahujete výsledky?
- Ako im pomáha mesto a naopak...?
- Aký "kľúč" platí pre dotácie jednotlivým športom?
- Kam a na koho sa obrátiť, keď potrebujem...?
- pridajte i svoje....
Verím, že otázok a odpovedí bude dostatok a nová téma prinesie užitočné informácie každému, kto sa zaujíma o šport v Ilave.
Želám pekný deň.
Športu zdar!

#2 | 10.02.2008 15:32:06
miňo
84.47.120.230
pre športovec,
ak netušíš, v Ilave máme manažéra športu. Na tvoje otázky by asi odpovedal najerudovanejšie. Na niektoré otázky, by odpovede zaujímali i mňa.
Ale ak dovolíš, využijem túto diskusnú tému na otázku pre pána primátora.
Aké to tu má zámery so športom? Spomína to v príspevku č. 111 , téma " Nové ihriská".
Na margo toho príspevku len toľko. Nie sú "len kritici pri pive v krčme".
Veľa, v diskusiách je konštruktívneho, na odbornej úrovni a bola by škoda to "prelepiť" týmto výrokom. Zvlášť, keď " nie sú ľudia"...?
A tak je to určite i v bežnom živote, nie len na stránkach disusie. Pevne verím, že je viac tých, čo dobrej veci radi pomôžu.
A neplatí to určite len pre šport.
S pozdravom a želaním peknej nedele, vopred ďakujem za odpoveď.

#3 | 10.02.2008 16:07:31
primátor
78.99.170.237
Miňo,
smelo sa můžu prihlásiť, ak sú. Tak ako sme riešili post Šefa Domu kultúry a mladým človekom, je to možné aj čo sa týka postu v riadení športu v Ilave. Ja diskusiu neobmedzujem, len k výrokom nemlčím.
Momentálne skutočne riešime budovanie modernejšej a funkčnejšej športovej infraštruktúry, budovanie športovísk.
Vedenie ZŠ robí kroky na zriadenie športovej triedy.
V priebehu tohto roka sa zintenívni organizovanie športových zápolení predovšetkým pre mládež.
peknú nedeľu

#4 | 10.02.2008 21:00:28
miňo
91.127.88.43
primátor,
ešte raz ďakujem za odpoveď. Nečakal som tak skorú.
Vašu odpoveď považujem za dobrú. Je výzvou pre každého, kto sa nebojí " ísť s kožou na trh ". To oceňujem, ako aj prácu pre mládež.
Neverím však, že sa do zajtra u Vás dvere nezatvoria. Čo tak vytvoriť v Ilave športový "parlament", zložený zo zástupcov každého športového klubu, spolku či organizácie. Veľa práce a problémov by si športovci vyriešili sami a nezaťažovali zbytočne mestský aparát. Možno i vybrali osobnosť, s ktorou budú potom spolupracovať a podporovať aktívnejšie, ako s " neznámym" človekom. Tento "parlament" by mohol byť vhodným partnerom pre Vás i MZ. Možno len poradným, ale isto by odrážal potreby športovcov u nás v Ilave. Tiež by sa odstránilo šírenie šumov a "zaručene pravdivých" správ. Vyriešila by sa i vzájomná kontrola, istý stupeň spravodlivosti a hlavne čo by si športovci navarili, to by si i ......
Nie je to všeliek na všetko, ale na začiatok "nových časov" možno vhodné.
Pekný večer.

#5 | 10.02.2008 22:14:38
Mario Hrubý
195.91.54.80
Pekný večer miňo
pri mestskom zastupiteľstve je vytvorená športová komisia a to je predpokladám presne to čo ste mali asi na mysli a žiadali vo vašom príspevku. Táto komisia má poradný charakter a jej zloženie si môžete pozrieť na stránkach mesta .......http://www.ilava.sk/komisie-msz/komisia-pre-sport.

#6 | 12.02.2008 06:47:51
Kamil
78.99.17.74
pre Mária Hrubého.
Komisia pre šport bola pre mňa len zbytočná strata času,nakoľko ju na Msu ,ani v poslaneckom zbore nik
nebral asi vážne.Žiadne z našich pripomienok sa nebrali do úvahy.Niektorí funkcionári športu, si pre finančné príspevky chodili priamo na zastupiteľstvo a radiť sa k pánovi primátorovi,čo nepokladám až za nejaký problém pokiaľ by komisia nebola funkčná a nepracovala. Pripomienku komisie k financovaniu športu,tiež nik nebral na zváženie.pripomienky k novým ihriskám a iné.Myslím si že radšej budem trénovať, ako zabíjať čas schôdzovaním ktoré nikam nevedie a určitá skupina športu je tak ako za komančov predurčená k preferovaniu,i keď výsledky
niektorých tomu nenasvedčujú.Mali by sa financovať
a dotovať len deti a mládež.Dospelí nech sa financujú sami. Lebo keď nebudú dotované detské športy, tak sa v Ilave za pár rokov budeme prekvapene pozerať čo nám to chodí po meste. Kamil

#7 | 12.02.2008 07:40:02
primátor
Kamil,
neberiem Vám Váš názor, každý má naň právo. Keď si prečítate tu na nete diskusiu, niekoľkokrát som opakoval, čo sme za 1 rok urobili. Sú vybudované 2 nové miniihriská, získali sme na ne grant a príspevky od sponzorov.Budeme pokračovať v budovaní areálu ďalej, na tento rok máme podpísané reklamné zmluvy a takmer 1,000.000 Sk sľúbené, pôjdu na športoviská.
Vzdať sa je to najľahšie a najjednoduchšie.
Budeme pokračovať a pracovať ďalej.
Som si vedomý veľkých rozporov medzi jednotlivými športovými organizáciami v meste a ich zástupcami, členmi, Miniliga, MFK, Sokol...Dokonca aj v rámci Sokola viem, že tiež nie všetci zdieľajú koncepciu, ktorá sa presadzuje. Nikdy sa nedá vyhovieť všetkým. Peniaze, finančné prostriedky, ktoré získame, sa snažíme investovať do športovísk. Mám pocit, že je z toho niekto nervózny.
Čo sa týka mňa, netvrdím, že som bezchybný, ale čas som na Vás mal, keď ste potrebovali. Dokonca som bol aj na Memoriáli Ing. Smrčka, ktorému za veľa vďačíte, aj za Sokolský majetok. Nie vždy to tak bolo, že sa funkcionári mesta unúvali na jeho memoriál.
s pozdravom

#8 | 12.02.2008 11:49:45
primátor
Miňo,
nebránim sa dobrým nápadom.Konštituovali sme športovú komisiu. Zdá sa, že sa rozpadla, Predseda a 2 členovia sa vzdávajú. Prišlo to aj listom, dôvody píšem otvorene, vraj aj moja nekomunikácia, neprístupnosť, čo odmietam. Dozvedel som sa, že v uplynulých dňoch bola narýchlo zvolaná Športová komisia, kde prišli v podstate len tí, ktorí sa vzdali členstva.Iným členom termín bol oznámený až v deň konania telefonicky Predsedom, čo sám považujem za neskoré a zle organizované, pretože členovia sú pracovne činní a z toho dôvodu sa nemohli dostaviť.
V programe najbližšieho VZ MZ bude bod, v ktorom sa bude prejednávať práca Športovej komisie a kritické pripomienky na primátora.
Myslím, že komisia bude pokračovať, za odstúpeného Predsedu a členov sa určia noví, kľudne aj Vy môžete navrhnúť.
Čo sa týka koncepcie, budujeme športoviská a začíname organizovať súťaže a zápolenia pre všetky vekové kategórie.Tento víkend prebehol minifutbalový turnaj bývalých futbalistov Ilavy, Červeného kameňa, Mikušovie, Tuchyne, ako pozvaní hostia hrali aj starostovia Košece a Košeckého Podhradia.Turnaj bol organizovaný starými pánmi Ilava, pracovníčkou CVČ pani Bakošovou a mestom Ilava. Podotýkam v zmysle prijatého VZN sme si účastníci ihriská platili.
V pláne sú ďaľšie podujatia aj s medzinárodnou účasťou pre žiakov ZŠ.Tak isto školské turnaje a súťaže so školami z nášho mikroregiónu Zdroje Bielych Karpát Ilava, Pruské, Červený kameň, Mikušovce, a Košeca.
Zdôrazňujem, že športoviská sú k dispozícii pre športovcov všetkých kategórií, pre deti do 15 rokov miniihriská bezplatne. Tak isto športové organizácie, aj Sokol ich majú v prípade nimi organizovaných súťaží pre deti bezplatne.Ak majú členovia chuť organizovať a robiť súťaže môžu.
Na miniihrisku sa verím bude hrať ďalej miniliga. Na multifinkčnom druhom verím, že sa s príchodom jari budú rozvíjať aj iné loptové hry, basketbal, volejbal, nohejbal, tenis a podobne, hádzaná.
V prácach na školskom športovom areáli Medňanská mienime pokračovať, minimalistická varianta tento rok zrekonštruovať doskočisko na skok do diaľky s rozbežiskom z umelého povrchu. taktiež chceme postaviť 3-4 stolnotenisové kameninové stoly.
s pozdravom

#9 | 17.02.2008 12:21:28
miňo
78.99.167.39
Ďakujem všetkým za odpovede i keď nie všetky, sú pre mňa uspokojivé.
Pozrel som si zloženie športovej komisie, ktorá vlastne už v takom zložení nefunguje, ako som sa v zápätí dočítal. Dostali všetky športy pri jej konštituovaní možnosť zastúpenia? Keď sa vie o tzv. "rozporoch", prečo sa neeliminujú! Ako? Keď prehliadneme možné osobné spory, ktoré môžu brániť prospechu veci, väčšinou býva problém v transparentnosti prístupu k subjektom a rovnako financie / dotácie, pomoc materiálna, organizačná a pod. /. Preto ten nápad s " parlamentom ". Nemusí to byť to pravé a jediné. Bol to len vylepšený nápad, ako som sa dočítal. Ak sa však zodpovedný nepostarajú i o pripravenie pôdy pre odstránenie napätia a povedzme rozporov tak, že všetci budú mať rovnaké možnosti, práva a povinnosti, môže sa stať, že i pozitívne zmeny, aké sa dejú, nebudú mať ten efekt, aký očakávajú všetci športovci i vedenie mesta. A to je je predsa veľká škoda, keď ako čítam, všetci chcú a robia všetko najlepšie ako vedia.
Ak sa niečo napísané, niekoho dotklo, nebol to zámer. Skôr by mi to bolo ľúto, keď je tých rozporov, ako čítam dosť.
Prajem vedeniu mesta i športovcom pekný deň.

#10 | 17.02.2008 14:21:47
primátor
195.91.54.82
Miňo,
treba si uvedomiť, že som na funkcii rok, pozrieť si areál školského dvora ZŠ Medňanská, uvedomiť si ako vyzeral pred rokom , a že teraz sú tam 2 ihriská a investícia v hodnote cca 4,000.000 Sk. Peniaze sme zháňali krkolomne, grant, sponzorské, z rozpočtu mesta. A poviem, že vzdávajúci sa Predseda športovej komisie a člen Kamil mňa kritizujúci, na čo majú právo, až tak veľmi pri tom nepomohli, okrem kritiky samozrejme. V ďaľšom období samozrejme budeme mať snahu riešiť veci týkajúce sa športu ďalej, ale zdôrazňujem, investíciami do športovej infraštruktúry- ihrísk, športovísk, ktoré sú a budú v majetku mesta Ilava.K tomu ma zavazujú aj podmienky a záruky, ktoré som dal sponzorom- prispievateľom.
Tieto budú mať možnosť používať záujemci o šport, aj oddiely, pričom ktokoľvek, opakujem kto bude chcieť robiť organizované akcie pre mládež do 15 rokov ich dostane zdarma po dohode vo voľnom termíne, to platí aj pre pána poslanca Turzu, pána Kamila Horáka, pána Gabča, ktorí sa vzdali členstva v Športovej komisii, platí to aj pre Sokol, MFK, Miniligu a iné oddiely.
Napríklad sme dohodnutí už s CVČ a bývalými futbalistami pod vedením pánov Mišíka a Michalíka, že v aprílovom termíne uskutočníme a osobne zorganizujeme futbalový miniturnaj pre žiakov do 15 rokov zo ZŠ Ilava, Mikušovce, Pruské, Košeca,Ladce, a v júnovom termíne budú menšie športové hry s medzinárodnou účasťou pre ZŠ:
Ilava, Mikušovce, Pruské, Košeca, Ladce, Mikolow-Poľsko, Klimkowice-Česká republika.
Predpokladané disciplíny: minifutbal, veľký futbal, skok do diaľky, beh šprint, možno florbal, stolný tenis.
Športová komisia bude doplnená, je to štandartný orgán aj podľa zákona o Obecnom zriadení..komisie, výbory..., všetci sme smrteľníci a nahraditeľní.... aj ja, určite aj páni Turza a ďaľší.Mrzí ma čo sa stalo, hlavne po roku, keď sme dali do pohybu budovanie miniihrísk a areálu ZŠ Medňanská,v hre je prípadné zriadenie športovej triedy na ZŠ Medňanská, nejde všetko naraz.
Miňo ak si trúfate aj Vy niečo zorganozovať nech sa páči. To je trošku zložitejšie ako len písať v diskusii na nete, ale dá sa to a my Vás v tom nenecháme samého, pomôžeme Vám.
A ešte mám jednu, verím, že dobrú správu okrem iných aj pre Sokol a MFK:
Po nástupe do funkcie vzhľadom na záplavy z jesene roka 2006 sme skonštatovali, že územie na Sihoti, potoky Podhradský a Porubský je permanentne ohrozené záplavami. Preto sme zdokumentovali situáciu a od začiatku intervenovali cez poslankyňu NR Miladu Belasovú a Slovenský vodohospodársky podnik, aby eliminovali nebezpečenstvo záplav majetkov občanov a organizácii, okrem iných aj Sokola(hala) a MFK.Minulý rok sa prebagrovalo koryto Podhradského potoka, ani to nás neuspokojilo a nezastavilo, pokračovali sme ďalej, aby už ani športové objekty tam neboli vytápané a v týchto dňoch sme dostali nasledovné závazne potvrdené stanovisko od: Slovenský vodohospodársky podnik štátny podnik Odštepný závod Piešťany Správa povodia stredného Váhu Púchov Nimnica, podpísaný správcom povodia: Ing. Petrom Rolkom:
Vec: Ilava - úprava Podhradského potoka - informácia.
Na základe Vašej požiadavky o zaslanie informácie o stave pripravovanej stavebnej akcie " Ilava - úprava Podhradského potoka", pretekajúceho katastrálnym územím mesta Ilava Vám zasielame nasledovné stanovisko:
Predmetná stavebná akcia bola zaradená do zoznamu stavieb financovaných zo štátneho rozpočtu v roku 2008. Momentálne prebiehajú intenzívne práce na príprave projektovej dokumentácie. Po jej vypracovaní a odsúhlasení so všetkými dotknutými orgánmi bude zvolané územné a stavebné konanie.
Následne po nadobudnutí právoplatnosti stavebného povolenia by mali byť započaté stavebné práce.Celkový objem finančných nákladov na túto stavbu predstavuje čiastku cca 39,0 mil. Sk...áno čítate dobre ..slovom Tridsaťdevať miliónov slovenských korún.
takže..verím, že je to tak ďaleko, že sa upraví koryto potoka a majetky aj Sokola, športové objekty hala, kurty, budú lepšie chránené pred záplavami.Myslím, že suma 39 miliónov Sk je dostatočná a mesto to nebude stáť vlastné finannčné prostriedky.Jedná sa o investičnú akciu realizovanú a dokončenú už v tomto roku 2008.
Aj preto som smutný z reakcie Predsedu a niektorých členov Športovej komisie, ale to nič..makať sa bude ďalej..aj komisia v novom zložení.
Ako som už písal, musím rátať so všetkým, aj prekážkami, ale podstatné je neustáť, nevzdať sa, nerezignovať.Našťastie mám podporu spolupracovníkov a aj drvivej vačšiny poslancov MZ, za čo som im veľmi vďačný a úprimne si to vážim a ďakujem.
s prianím príjemného nedeľného odpoludnia.

#11 | 17.02.2008 15:00:58
primátor
195.91.54.82
Športovci, kritici
ešte na vysvetlenie: som si vedomý, že nás čakajú v športe aj riešenia ako ďalej s riadením a financovaním predovšetkým MFK v Ilave ( aj s personálnym šéfom, ako ďalej s manažérom pre šport), ktorý(MFK) dlhodobo stabilne dostáva najvačšie finančné príspevky z rozpočtu mesta.
Nedá sa to useknúť naraz, je tam aj veľa mládeže, ale čo sa týka tohto roka tak chcem dať na vedomie, že sme v súčinnosti s MFK a v zmysle VZN o prenájme plôch na reklamu uzavreli tento rok 3 veľké zmluvy s firmami Indupol, DCA park, s.r.o., Visteon. V areáli MFK trávnaté ihrisko bude napríklad reklama firmy DCA park, za ktorú poskytnú mestu(DCA PARK) sumu finančnú náhradu vo výške 200.000 Sk.Indupol poskytne 250.000 Sk, pričom v závere minulého roka poskytol 200.000 Sk a ešte pravdepodobne dá 50.000 Sk na opravu strechy Farského kostola, o čo sa pričinilo aj mesto vyjednávaním.Visteon poskytne 450.000 Sk mestu a 50.000 Sk na opravu strechy Farského kostola.Takže tento rok sme sa potreby aj MFK snažili riešiť dodatočným zháňaním finančných prostriedkov do rozpočtu mesta.
ak sa to vezme do úvahy budem rád

#12 | 20.02.2008 15:13:29
Fanda
91.127.36.245
Takže Edison máš to tu čierne na bielom! Futbalu sa bude uberať a uberať....

#13 | 20.02.2008 15:59:21
xxx
91.127.101.126
Nuž zatiaľ to tak nevyzerá. Podľa toho, čo bolo na včerajšej porade zastupiteľstva, futbal má neporovnateľne viac ako ktokoľvek iný v športovej obci.

#14 | 20.02.2008 16:40:12
Fanda
78.99.200.195
Lebo je to futbal! XXX-Y choď sa pozrieť do Hornej Poruby, Borčíc, Ladiec, Tuchyne koľko sa tam dáva na futbal.
No nakoniec tu nám tiež všeličo sľubovali a potom nam, alebo ako sa to v tej starej regrútskej pesničke spieva? To, by nám mohol pán prednosta zaspievať, ale bez naroku na honorar.

#15 | 20.02.2008 17:03:58
xxx
91.127.101.126
Aha, futbal. To myslíš ten skorumpovaný šport, všade uprednostňovaný napriek široko-rozsiahlemu podplácaniu. Iné športy sú asi menejcenné...

#16 | 20.02.2008 17:13:14
Boris
78.99.40.100
Fanda nechaj ho tak veď porovnáva neporovnateľne. A keď už tak čo nie je v dnešnej dobe skorumpované? Hádam len XXX-Y.

#17 | 21.02.2008 07:26:23
Ľubomír Turcer
V Ilavskom futbale pozorujeme, že hegemónia psychických kontemplácií dezorientuje aktivizáciu razancie futbalovej moderny, čím stagnuje optimálny tréningový cyklus. Jednoducho povedané, zadarmo ani kura nehrabe. No teraz vážne. Vidím to tak, že chýba nadšenie hráčov a dobré vedenie MFK. Mesto robí pre tento šport naozaj nadštandartný servis. Od údržby ihrísk, platenia upratovačiek šatní až po platenie referenta pre šport. Je to ročne dobre cez 1 mil. Sk. Viac od nás nečakajte, ale začnite Vy sami futbalisti zlepšovať úroveň futbalu. Nech sa Vám darí -Lubo Turcer

#18 | 21.02.2008 10:53:01
Referent
Myslím, že pán prednosta ma pravdu a každý by mal začať od seba, lebo v súčasnej situácii
sa môže stať že od jesene bude Ilava bez futbalu. Takže kto chce pomôcť ma dvere otvorene, som tu a rád si nechám poradiť a samozrejme i pomôcť!!! A ak niekomu vadím ja tak môžem odisť i zajtra!!!!
V súčasnej dobe ma výbor MFK Ilava troch členov, takže chýba minimálne ďalších sedem členov. Je to tvrdá realita s ktorou sa treba vyrovnať ak chceme, aby futbal v Ilave bol i naďalej športom, ktorý poskytuje možnosť športového vyžitia pre 120 aktívnych futbalistov a asi 300 až 350 občanov, ktorý navštevujú futbalové stretnutia mladších a starších žiakov, dorastu a mužov. Svojich fanúšikov má i družstvo futbalistov, ktorý v minulosti reprezentovali naše mesto. Na zaver chcem touto cestou poďakovať mestu Ilava za to že tu futbal vôbec ešte je a naša mlada generácia nemusí navštevovať len premnožene
iné zariadenia.

#19 | 21.02.2008 11:12:32
laco11
78.98.106.15
hmm, "referent" a pod erbom mesta, myslim, ze to si moze dovolit pan primator, ten je jeden a pozname ho, ale referent?????

#20 | 21.02.2008 12:32:33
primátor
laco,
ja nie som referent, to máte pravdu. Pokiaľ je pri príspevku erb mesta, je to odoslané zo siete MsÚ, teda od pracovníkov mesta.
s pozdravom

#21 | 21.02.2008 12:58:27
laco11
78.98.106.15
som si myslel, ze pracovnik MU "referent" by sa nemal skryvat za referent, urcite ma meno... ;)

#22 | 21.02.2008 13:15:21
primátor
Laco11
zdieľam Váš názor, tiež som si to myslel, vidíte..
mne tu dokonca píše takto aj vraj poslanec.. v časti Aktuality boli ocenení... poslanec a menom nepíše.

#23 | 21.02.2008 13:17:17
Mario Hruby
212.5.205.130
Laco11
ak by sa p. Mišech skrýval za meno referent, neuviedol by na seba kontaktný mail z ktorého je jasné o koho ide ...

#24 | 21.02.2008 13:36:58
Referent
Vážený pán Laco 11 mám tu zverejnený mail. Ako to nestačí tak Ondrej Mišech. A Vaše ctené meno? Prajem krásny deň!

#25 | 21.02.2008 14:01:46
primátor
aj touto cestou dávam do povedomia zamestnancom mesta 2 veci, ktoré im hovorím aj osobne a trvám na nich. 1, Bolo by dobré, keby si našli čas, monitorovali diskusiu a zapájali sa a odpovedali na otázky, ktoré sa týkajú ich a problematiky, ktorá spadá pod ich funkčné kompetencie. 2, a čo je úplná samozrejmosť, aby tu zamestnanci mesta na rozdiel od externistov vystupovali ako zamestnanci a úradníci pod vlastným menom priehľadne na prvý pohľad pre verejnosť. s pozdravom, primátor

#26 | 21.02.2008 15:47:24
Laco11
78.98.106.15
vazeny pan primator, nic viac som nechcel ako ste povedali v bode 2....OK ;)
pan Referent, ked budem vystupovat uradne urcite nenapisem "obcan" ....
pan Marie Hruby..primator to uplne presne definoval....;)

#27 | 21.02.2008 20:31:55
Laco11
78.98.106.15
chcem sa opytat na datum? To bude tak dlho, alebo je to chyba?
ILAVSKÝ BEH - XII. ročník
Dátum: 21.02.2008 - 11.05.2008

#28 | 21.02.2008 22:15:00
Mario Hrubý
195.91.54.80
Laco11
chybička je opravená, bol iba zle vložený dátum jednym z administrátorov systému. Tak dlho by isto nik nevydržal bežať. Inak v mojej reakcii na váš príspevok som sa vyjadroval iba k vami uvedenej údajnej "anonymite" referenta, ktorú bolo však veľmi jednoduché odhaliť. Aj ja zdieľam názor, že všetci pracovníci MsÚ a aj poslanci MZ, ktorí reagujú v akejkoľvek diskusii sa majú prezentovať vlastným menom, pretože to je ich povinnosť.
Pekný večer

#29 | 21.02.2008 22:21:05
laco11
78.98.106.15
OK, mne to len nesedelo "referent" a erb mesta pod :D
ale uz je to vyriesene OK - dufam, ale vratme sa opat k sportu, ako tema kaze :D

#30 | 07.03.2008 21:12:32
miňo
78.99.85.111
Kto z členov výboru MFK je schopný odpovedať na príspevok od " bubi " dňa 2. 3. v téme " nové ihriská " ?
Milá bubi, žiaľ tiež žiješ v omyle, funguje to tak! A bude, pokiaľ sa nestane zázrak, alebo nezvíťazí zdravý rozum. No a tomu bude možno treba pomôcť. Určite príde čas. Dovtedy ťa dúfam elán neopustí.
Pekný večer.

#32 | 11.03.2008 09:04:59
Ondrej Mišech
Miňo prosím konkrétnu otázku. Rád odpoviem.

#33 | 14.03.2008 17:02:31
miňo
78.99.162.20
pán referent, ospravedlňujem sa za odmlku, ale môžem komunikovať len po návrate počas víkendu a ten sa mi začína piatkom, poobedňajšími hodinami.
Tá otázka znie : ako vidíte / nie Vy osobne / , ale ako jeden z mnoha klubov v Ilave, svoje financovanie z rozpočtu mesta, vzhľadom k ostatným organizáciám.
Čo rozhoduje o najväčšom " koláči "? Kvantita, kvalita, či iné...? Poraďte ostatným, ako na to.
Vážim si, že ste sa ozvali. Ďakujem.
Pekný večer.

#34 | 17.03.2008 08:03:34
Ondrej Mišech
Miňo ďakujem za otázku.
Pre informáciu tebe i ostatným občanom nášho mesta. MFK Ilava má v dlhodobých súťažiach štyri družstvá. Muži oblastná I. trieda, dorast 4. liga, starší žiaci Krajská súťaž, čo sa vlastne rovná štvrtej lige a mladší žiaci oblastná I. trieda. Tieto súťaže sa hrajú pravidelne a za každého počasia. Nie je možné povedať dnes sa nám nechce dnes nenastúpime. Najviac finančných prostriedkov
odčerpávajú dorastenci a starší žiaci lebo cestujú za svojimi súpermi od Skalice až po Plevník.
To znamená od južnej hranice po severnú hranicu Západoslovenského kraja. Zanedbateľné nie sú
ani finančné poplatky rozhodcom a delegátom stretnutí na domácom ihrisku. Chcem podotknúť
na svoju česť že legálne!!! Z tohto dôvodu naše družstvo mužov hrá iba oblastnú súťaž. Ďalšia čiastka výdavkov ide na údržbu hracej plochy a preto máme jedno z najlepších ihrísk na okolí.
Nadriadené organy v Bratislave, Nitre a Považskej Bystrici si tiež vypýtajú svoje na štartovnom a iných poplatkoch. Nesmieme zabudnúť na hospodára a trénerov, ktorý sú odmeňovaný podľa platných smerníc. No, aby som Vás všetkých nenapínal môj plat činí asi 11. 000 Sk. čistého zárobku. To však musím priniesť do pokladne aspoň 10. 000 Sk. v priemere každý mesiac a zabezpečiť kompletný chod MFK Ilava. ( organizácia futbalových stretnutí, nové registrácie, uhrádzanie pokút, kompletná propagácia, nábor mladých futbalistov, zabezpečovanie dopravy, príspevky do Ilavského mesačníka, prispievanie na www.ilava.sk, organizovanie prác pri údržbe areálu MFK atď. )
Za tieto myslím nie zbytočne vyhodené peniaze, ponúka futbal občanom mesta športové vyžitie počas majstrovských futbalových stretnutí a taktiež nie je zanedbateľná ani reklama nášho mesta.
Toto všetko je možné len vďaka podpore a pochopeniu vedenia mesta a mestského zastupiteľstva.
Inak o tomto je zbytočné písať a dohadovať sa takto, treba sa stretnúť a prediskutovať tieto otázky.
S pozdravom Ondrej Mišech.

#35 | 17.03.2008 09:57:06
laco11
213.151.217.140
Pozdravujem pan Misech, vo vasom prispevku ma zaujala tato cast:
"Chcem podotknúť
na svoju česť že legálne!!! Z tohto dôvodu naše družstvo mužov hrá iba oblastnú súťaž."
to akoze dostat sa do vyssej sutaze sa da len nelegalne?
To by som prosil podrobnejsie popisat, to ma zaujima.....
Dakujem

#36 | 17.03.2008 10:06:40
primátor
laco11
no sú aj takí, ktorí to tvrdia, vždy tvrdím, že opak je pravdou , ale hlavne, že také metódy futbalu,športu škodia. A kto má záujem ísť za pánom Wankem zo SFZ sedieť a hrať s ním na cele mariáš? Ja nie...

#37 | 17.03.2008 23:09:46
jozo1
78.99.111.148
som spokojny zo sportom v ilave ale vela toho uroby aj anka bakosova a vsetci na nu kaslu a ona to nezvlada sama ked sa nieco stane len vyna na nu ona tam roby najvacsiu pracu vsetko to dobre vedie takze asi tak tymto chcem osobne podakovat anke bakosovej ...dakujm pekne

#38 | 18.03.2008 08:10:51
Ondrej Mišech
Som presvedčený, že pán Primátor má pravdu a futbal v našom meste sa nikdy neuberal ani nebude uberať takouto cestou.

#39 | 18.03.2008 13:43:36
Boris
84.47.14.13
To je tá čo stale pyta peniaze a vyhana nas s ihrisk? Ja som mal raz s nou tu česť a mam dosť. Horšia ako starý Jung. Ten tiež vyhanal ale nič nepytal.

#40 | 18.03.2008 14:50:22
Alexandra
87.197.49.161
Aj ja si myslim, ze Anka Bakosova je super.

#41 | 19.03.2008 08:03:02
primátor
Alexandra,
verím, že pani Bakošová bude prínosom pre organizovanie športových aktivít pre deti, mládež, verejnosť.Mnohé veci a akcie už riešime, vrátane zabezpečenia financovania z iných ako rozpočtových zdrojov mesta.
s prianím pekného dňa primátor

#42 | 19.03.2008 08:03:09
primátor
Alexandra,
verím, že pani Bakošová bude prínosom pre organizovanie športových aktivít pre deti, mládež, verejnosť.Mnohé veci a akcie už riešime, vrátane zabezpečenia financovania z iných ako rozpočtových zdrojov mesta.
s prianím pekného dňa primátor

#43 | 21.03.2008 12:59:39
Strelec
78.99.11.222
Otázka pre pána primátora.
Výstavba nových ihrísk bola vynikajúca myšlienka ale napriek tomu to prináša veľa negatív. Staré ihrisko v areáli ZŠ ste prerobili na nové a pridali daľšie....lenže moja otázka znie kde si mám ísť teraz zahrať futbal alebo zakopať na bránku, keď nemienim za futbal, ktorý som si chodil doteraz zahrať bezplatne platiť. Ceny sú dosť vysoké keď ich porovnávam s tým, že každý kto ukončí základnú školu v Ilave je už povinný za užívanie ihrísk platiť. Kde na to zoberú peniaze povedzme 15 - 20 ročný chalani ktorí nikde nepracujú, a na starom ihrisku hrávali zadarmo denno-denne a teraz aby zháňali čo najviac kamarátov aby ich to nevyšlo moc draho?? alebo napríklad keď že sa budem doma nudiť a nebudem mať s kým ísť hrať futbal a pôjdem sám s tým, že si idem zakopať na bránku, tak to mam zaplatiť 300,- SK/h ???
A keď je to teda už spoplatnené poraďte mne, a ďaľším (ktorí majú na to rovnaký názor ako ja) kam teda máme ísť hrať ten futbal?? keď už sme ako som sa tu dočítal v diskusii "športová obec". ďakujem

#44 | 21.03.2008 19:31:00
primátor
ahoj Strelec,
prajem Ti príjemý víkend a zároveň ďakujem za to, že si myslíš, že výstavba ihrísk bola dobrá myšlienka.Preto sme to robili, naháňali projekty, grant, financie, sponzorov, aby naozaj v Ilave na škole mohli byť po rokoch generačne nové a funkčne kvalitnejšie ihriská.Zároveň nepovažujeme súčasný stav areálu ZŠ Medňanská za konečný. Budeme ďalej pokračovať, myslím, že v blízkej budúcnosti - už tento rok nás čaká rekonštrukcia rozbežiska a doskočiska na skok do diaľky so šprintérskou atletickou dráhou cca 60m.
Na týchto stránkach v jednotlivých rubrikách bolo popísané už všetko, vlastne aj odpovede na Tvoje otázky.
1, spoplatnenie považujeme za potrebné a nutné, pokiaľ to pôjde dobrou cestou, nebude sa rozmáhať vandalizmus, ktorý sa už objavuje, je možné, že poplatky pôjdu mierne dole, v opačnom prípade aj hore. Mesto nemôže donekonečna budovať a ešte aj opravovať to, čo niekto ničí a zničí. Poplatky majú aj výchovný moment, mala by si to verejnoť vážiť a tak pristupovať k tomuto majetku, v ktorom sú už milióny.
Mrzí ma vandalizmus a poškodzovanie, ktoré sa už objavuje.
2, Čo sa týka Tvojej otázky, kde môžeš trénovať streľbu aj na tom som tu už odpovedal. Na tej asfaltovej ploche, ktorá ostala, tam môžeš. Bude tam ešte postavená hadzanárská bránka, ktorú dáme urobiť. Na minifutbalovom mantinelovom ihrisku sme poľa požiadaviek a regúl miniligy dali zhotoviť 2 bránky požadovaných rozmerov, tak aby vyhovovali minilige. Aj tým sme sa snažili pripomienkam vyjsť v ústrety. Bránky zhotovila firma JAMP zdarma a ja touto cestou ďakujem firme JAMP a konateľovi a majiteľovi pánovi Brunovskému za pochopenie a pomoc.
Bránku v najbližšej dobe postavíme aj na tom asfalte, ďalej uvažujeme tam aj o nainštalovaní basketbalových košov.
3, Čo sa týka hrania futbalu bezplatne na asfalte ostávajú Vám varianty: Sihoť - asfaltové ihrisko a areál bývalej ZŠ Hviezdoslavova, teraz už Obchodnej akadémie. Len nechápem, čo Vás tak na ten asfalt, ktorý je zdraviu škodlivý ťahá a k tým poplatkom som dal zrovnania koľko mladých ľudí aj v stredoškolskom veku a ako často pravidelne vysedáva v krčmách, kde určite nenalievajú zdarma a majú na to.
Strelec,
viedol nás skutočne záujem pohnúť v Ilave dopredu aj budovanie modernejších športovísk, ihrísk.Tieto ihriská sa budujú plošne po Slovensku, keby sme spali a nerobili ich, tak zistíme, že za 2-3 roky ich majú aj malé obce ako Košeca, Pruské a podobne a my nie.Stojí to však námahu, energiu, úsilie a nemalé finančné zdroje.Tam, kde sa ihriská vybudovali, tak pre verejnosť sú aj spoplatňované.
Sám som presvedčený o tom, že človek si začne niečo vážiť až vtedy, keď sám aj na to určitou čiastkou prispieva.Mrzí ma, že ľahšie vieme ničiť, ako budovať. Aj toto chceme meniť a zmeniť v myslení ľudí. Viem, že to bude dlhá a neľahká cesta. Ale nezídeme z nej hneď po štarte, po prvých nárekoch. V opačnom prípade som presvedčený, že po krátkom čase by sa areál úplne dehonestoval a upadal by. Našou ambíciou je nielen postaviť a nechať žiť roky len z podstaty, ale zabezpečovať aj rozvoj a pravidelnú údržbu.Spomínate si aký bol areál donedávna? A spomínajte ďalej, kedysi tam bolo fungujúce doskočisko s rozbehovou dráhou, bolo tam myslím škvarové aj antukové ihrisko, z ktorého neostalo nič, len prerastené trávou a burinou... A viete prečo? Roky sa nikto o to nestaral, bolo to zadarmo, všetkých a nikoho, neudržiavalo sa to.Ešteže ostal ten asfalt, ten vydrží fakt dlho.
Verím, že športoviská budú obľúbené medzi mladšími a staršími športovcami, a že budú hojne využívané.Pokiaľ by si chcel ešte podrobnejšie informácie, kľudne sa ozvi, príď aj na mesto, porozprávame sa.
môj mobil: 0918 516 581
maj sa krásne a športuj

#45 | 22.03.2008 22:18:11
miňo
84.47.120.19
pekný večer pán Mišech,
ďakujem za odpoveď, no nepresvedčil ma ani jeden argument o nutnosti zostať pri súčasnom spôsobe dotácií športu.
Skôr mi padli do oka poznámky pána primátora / i v iných témach /o pozitvnych zmenách v tomto prístupe. Tuna skutočne nie je žiaden šport vrcholový a tak sa má k nim i pristupovať. Rovnako bez výnimky a privilégií. Nie je to cesta vystlaná lupienkami ruží, ale držím mu palce. Určite nezostane sám. Rád podporím.
S pozdravom,

#46 | 23.03.2008 10:49:46
primátor
pre dorast a trénera,
gratulujem k ďaľšiemu víťazstvu, už druhému z 2 zápasov v jarnej časti súťaže, po Skalici aj výhra v Leopoldove, super, skvelý štart do jarnej časti súťaže, nech je pre Vás povzbudením a motiváciou k ďaľším dobrým výsledkom a peknej hre. A nech je príkladom aj pre ďaľšie mužstvá, žiacke aj mužov.
A je skvelé. že už to je aj expresne ako informácia na našich stránkach.

#47 | 24.03.2008 20:03:26
Skalan
91.127.6.158
Mal som tu cest vidiet vyuctovanie dotacie mesta Ilava pre MLMF Ilava. Apoviem Vam, je my z toho zle. Ak by som toto ako primator mesta zistil, prve by som vyrazil asi uctovnicku mesta, ktora ktoto vyuctovanie prebrala..Vo vyuctovani nesedia sumy, chybaju korektne vyuctovania pri fakturach...preste bordel. Pan primator pri osobnost stretnuti povedal ze to neprejde auditom a da sa to opravit. v kazdom pripade ak tu bude este niekto z MLMF Ilava rozpravat aby im mesto dalo zadarmo este aj ihriska tak to uz ma asi definitivne trafi...Ak by niekto mal o tieto dokumenty zaujem, napiste my na mail.

#48 | 25.03.2008 05:55:20
primátor
Skalan,
pred nástupom auditora na vykonanie auditu požiadam za FO ing. Podmajerskú a auditorku, aby osobitnú pozornosť venovali aj vecnej správnosti účtovných dokladov, ktoré dodávajú organizácie s vyúčtovaním príspevkov od mesta. Potom sa budeme baviť o konkrétnej zopovednosti jednotlivcov a eventuálnych opatreniach a vyvodení dôsledkov.Váš príspevok dávam na vedomie Ing. Podmajerskej a Hlavnému kontrolórovi mesta
s pozdravom, primátor

#49 | 25.03.2008 08:02:38
Skalan
91.127.6.158
Dobre rano,
dakujem za pomoc. Ono paradoxne je, ze keby tu niektory nevyskakuju ze chcu ako miniligisti zadarmo ihriska tak sa nato tak skoro ani nepride..

#50 | 25.03.2008 13:19:12
hráč
85.135.173.61
Skalan - skús sa poobzerať po nejakých okuliaroch a uč sa písať spisovne. Sledujem diskusiu a som hráč miniligy, ale zatiaľ som si nevšimol žiadnu požiadavku ani návrh jednotlivcov či vedúcich miniligy, aby nemusela miniliga za ihriská platiť. Tak tu prosím nezavádzaj. Tiež neviem prečo ťa to toľko trápi, keď futbal nehrávaš. Si sa zobudil a nemáš do čoho pichnúť? Keď chceš byť taký spravodlivý, vypýtaj si aj vyúčtovanie MFK, ide tam tento rok 10x toľko peňazí z meststkého rozpočtu. Teším na tvoju ďalšiu aktivitu a zverejnenie hodnotení, v kontrole všetkých organizácií a spolkov, ktorým mesto prispieva.

#51 | 28.03.2008 23:50:33
Skalan
91.127.6.158
Zdravim ta hrac,
za pravopis sa vopred ospravedlnujem , je trocha spabsi, ale urcite je svojou urovnou vyzsie ako schopnosti pana Vranu uctovat.Nie som mestom plateni zato, aby som kontroloval ako sa hospodari z peniazmi obcanov tohto mesta, ale budem obzvlast pozorne bdiet nad tym ako vyuctujete tohtorocnu dotaciu.Pokial to bude v takej istej kvalite ako za rok 2007 bude ako obcan tohto mesta bojovat vsetkymi prostrietkami o to, aby ste tie peniaze vratili spat mestu. Lebo to co ste predviedli za rok 2007 bol proste bordel. Prekvapuje ma, ze az po viacerych dohovoroch vedenie mesta raznejsie zakrocilo. Stale sa vsak neprestavam divit, ako je mozne ze niekto na meste prebral taketo vyucovanie. Nejde o 5 SK ale o niekolko desiatok tisic SK....
a nebojte sa na vyucotvanie MFK sa chystam tiez. Myslim ze zbytocneho vyhadzovania penazi uz bolo dost..

#52 | 29.03.2008 09:27:27
ele
91.127.104.232
Ja nechápem jednej veci a to že ked mládež nemá behať po krčmách tak čo má potom robiť? Teda podla mňa by mala športovať ale tak ako môže športovať ved to si má každý deň platiť za šport lebo ved ono to ja drahé a preto mládeš ide radšej do krčmy a tam neminie tolko a ešte niečo načo sú tie nové ihriská ked sú tam stále tí istí ludia a ked si chce ísť niekto zahrať trebárs tenis sa tam ani nedostane

#53 | 29.03.2008 11:25:43
primátor
Vážená ele,
to chcete tvrdiť, že mládež v Ilave chodí do krčiem až od momentu, keď sme vybudovali ihriská a spoplatnili? Do krčiem chodila dávno predtým, keď celý spustnutý areál ZŠ bol k dispozícii zadarmo. Dovolím si tvrdiť, že napriek spoplatneniu je v areáli živšie a viac aj detí ako v minulosti. Bavme sa serióze a bez demagógie. Kinobar nefunguje pol roka ako miniihriská,ale dlhšie a mládež tam bola dávno predtým.

#54 | 30.03.2008 13:42:51
primátor
Starší žiaci MFK,
tak gratulujem starším žiakom MFK za víťazstvo v 1. majstrovskom zápase jarnej časti súťaže v Domaniži 3:0 a samozrejme aj s poďakovaním a gratuláciou trénerom.
Výsledok je veľmi pekný a poteší. Bolo by dobre, keby si rodičia detí v hojnejšom počte zvykli chodiť pozrieť a povzbudiť svojich chlapcov.
Bol som pozrieť polčas dorast v zápase 4. ligy dorastu, po polčase vedie dorast Ilavy nad Radošovcami 1:0 gólom Jožka Tomanicu po futbalovo veľmi peknej akcii. Verím, že bude 3. víťazstvo v rade na jar.

#55 | 30.03.2008 17:39:12
primátor
Dorast,
tak aj dorastenci zvíťazili v dnešnom majstrovskom stretnutí nad dorastom Radošoviec. Už 3. víťazstvo na jar v sérii.
Gratulujem, futbalová mládež robí radosť.

#56 | 01.04.2008 21:18:22
primátor
diskutujúcim, športovcom, verejnosti
do pozornosti dávam diskusnú rubriku Drogy v škole, kde v mojom príspevku sú informácie o vandalizme na miniihrisku.
s pozdravom primátor

#57 | 16.04.2008 19:55:38
sala
78.99.84.198
na tých nových ihriskách sa dá hrať tenis a basketbal? ved tam je umelá tráva to ako sa bude loptička odrážať a basketbalka to tieš nechápem...mi to pripadá akoby to bolo len na futbal a nie na tie iné športy...

#58 | 16.04.2008 19:58:44
primátor
sala,
ihriská sú 2. To s mantinelmi je čiste na futbal s vysokým, futbalovým vlasom trávy. To druhé, bez mantinelov, je iný typ trávy-koberca, s nízkym vlasom - multifunkčné, na v podstate všetky loptové hry a tenis.
s pozdravom primátor

#59 | 17.04.2008 14:46:53
sala
78.99.84.198
pán primátor dakujem za vysvetlenie

#60 | 19.04.2008 16:00:10
:)
91.127.8.97
čo tak v zime spraviť klzisko mohlo by sa vyberať aj vstupné a ludia by nechodili do dca alebo do tn ale ostali tu v ilave

#61 | 21.04.2008 12:13:00
trabant
78.99.125.197
Mišech.spomen si ako si ho mal na ceste.ty a tvojich 10 000sk to hovor mladsim ziakom

#62 | 21.04.2008 12:25:43
trabant
78.99.125.197
pikolo je opora a nie cabaj ten vie iba loptu zakopnut lebo to nema v hlave v poriadku

#63 | 21.04.2008 13:48:47
Nestranný
212.5.205.130
Ahoj Trabant,
s tymi misechovi 10 000sk mas pravdu ved tomu sa neda verit ale co si napisal na cabaj to si trochu prehnal, nesud ked ho nepoznas, alebo poznas ?
Je to momentalne najlepsi brankar akeho ilava moze mat.A to ze zakopne loptu nieje nic nove, robia to i iny, no skutocne sa mu nemozes cudovat ved ked by si videl druhy polcas zapasu s prejtou tak si ten gol ilava priam pytala.A co sa tyka pikola za oporu by som ho prave nepovazoval su tam aj lepsi ale je to dobry hrac. Myslim si ze Šedo je jednim s tych lepsich a kvalitnych hracov co ilava ma a urcite i oporou pre muzstvo.
Dakujem
Pekny den

#64 | 21.04.2008 17:03:53
picoli
78.99.1.216
Nestranný

#65 | 21.04.2008 17:10:33
picoli
78.99.1.216
Nestranný....som rad ze si tam dopisal ze som dobry hrac...inak by som si musel zistit kto si........a ja sam o sebe netvrdim ze som oporou pre muzstvo...a s tomasom cabajom by som sa vobec neporovnaval...

#66 | 25.04.2008 11:56:40
Michaela
213.160.181.113
Dobrý deň pán primátor, chcela by som sa spýtať, prečo sa ihriská stavaju len na Mednanskej ulici. Bývam na Sihoti, a aj tu by sa zisiel nejaký športový areál, pre mladých a aj malé deti. Zastaralé preliezacky, spinave pieskovisko. Priestor na to je, len snaha o vybudovanie akosi chyba. Mi to pripada tak, ze vsetky peniaze nech sa davaju do centra mesta, vsak nech druhí vidia, ako sa Ilava meni, a na okrajove casti sa zabuda. Dakujem za odpoved.

#67 | 26.04.2008 08:48:20
brit
212.5.205.130
strelec ja by som tie ihriska dal ohradit cele,dal tam nejakeho spravcu a nechodili by tam ani tie deti do 15 zadarmo,lebo tie tam robia najvacsie skody,alebo ked uz tak aby tam bol nejaky dozor.Ked to pojde takto dalej tie ihriska budu za chvilu v otrasnom stave

#68 | 26.04.2008 17:40:45
primátor
Michaela,
treba to vidieť v súvislosti s tým, že v areáli ZŠ Medňanská je celodenné využitie. Dopoludnia ZŠ, Materská škola, popoludní ostatní. Budujeme to ako areál. Rekonštruovať sa bude , verím, cez eurofondy aj budova ZŠ s telocvičňou.Pribudnú ďaľšie športoviská v areáli, na atletiku a podobne, takže to bude areál. To dobudujeme najskůr a komplexne. Potom v závislosti od finančných možností sa pohneme aj na sídliská, iné územia. Zámer dobudovať celok, územie a potom začať a dobudovať iné.
Najdůležitejšou a reálnou úlohou a zámerom čo sa týka Sihote je už tento rok rekonštrukcia koryta Podhradského potoka a sútoku Porubského a Podhradského, aby sa eliminovalo nebezpečenstvo záplav.A tam je predpoklad výšky investičného nákladu 38,000.000,-Sk.
s prianím príjemného víkendu

#69 | 28.04.2008 21:22:56
karolinka
195.91.54.114
zdravim pan primator...aj ja mam jednu otazocku.pre korculiarov nejaky ten lepsi kusok by sa nespravil?napr.okolo kanala keby sa opravila ta cesta...v belusi smerom na puchov je to parada.u nas by sa to nedalo?len to asik nema na starosti mesto,ze?(lebo v tom sa ja nevyznam:))dakujem a prajem pekny den

#70 | 28.04.2008 22:05:08
Mario Hrubý
Pekný večer karolinka
s cestou okolo kanála a jej opravou to nie je také jednoduché nakoľko nie je v majetku mesta. V minulom roku sa asfaltovalo v meste niekoľko nových ciest resp. je vybudované parkovisko pri Leoni ktoré tiež využívajú korčuliari tak snáď tam by možno bol pre vás vhodný priestor zašportovať si.

#71 | 29.04.2008 20:29:47
karolinka
195.91.54.114
dakujem pekne,pan hruby, za vasu odpoved.to som si aj myslela,ze ta cesta nie je v majetku mesta.pri leoni by to snad aj slo,len keby cesta tam a aj naspat nebola kapanek nebezpecna.to viete,rutit sa dolu tym brehom(cez krizovatku)...a jazdit stale dookola,to tiez nie je moc zabavne.tak si asi musime najst plac pre nas niekde inde.prajem pekny den

#72 | 30.04.2008 23:40:48
trabant
78.99.146.253
picolo vies svoje.cauuuu

#73 | 30.04.2008 23:42:28
trabant
78.99.146.253
nemas pravdu sedo hm

#74 | 07.05.2008 14:10:07
Trey
78.99.93.155
Ja by som sa len chcel opytat ci tu bude niekedy fotbalova tabulka starsich ziakov lebo na ziadnej stranke som nenasiel kolkata je ilava.

#75 | 07.05.2008 14:21:39
primátor
trey,
máte pravdu, mohla by tu byť. Dávam do pozornosti pánvi Mišechovi ako pracovnú úlohu vzhľadom na Váš podnet, dufam, že monitoruje diskusiu a postará sa o to.

#76 | 07.05.2008 17:01:21
Ondrej Mišech
Ak chcete aktualne tabuľky futbalovych družstiev MFK Ilava, tak doporučujem si zakúpiť vždy v utorok ráno " OBZOR"!!!
Na internete sa na nachádzaju, ale vždy asi 14. dni staré a neaktuálne. www.mynoviny.sk
Prajem príjemny zbytok dňa.

#77 | 07.05.2008 17:30:19
primátor
195.91.54.112
pán Mišech,
každý utorok chodia na mesto a myslím, že aj do knižnice noviny Obzor, kde je tabuľka, tabuľky súťaží.
Na meste máme scanner, dá sa to presvietiť, naskenovať a potom dať na internet www.ilava.sk, niekde do šport alebo podobne. Takto nejako by som si ja predstavoval Vašu odpoveď a ústretové riešenie pre Treya, a nie ho posielať kupovať si noviny. Mám pocit, že je to ešte školopovinný malý chlapec.
Ak ste prepracovaný a nemáte čas, tak to zariadim sám, nie, že by som nemal čo na práci, ale tam, kde sa dá, treba vyhovieť žiadostiam našich, aj maloletých občanov. V piatok ráno na sekretariáte bude Obzor. Vyzdvihnite si ho a urobte, ako som napísal a robte to tak každý týždeň. Nápomocní Vám budú informatik pán Púček a veľmi ochotný v týchto veciach je na požiadanie aj Jožko Tichý.
Trey pozdravujem, som rád, že ťa zaujíma šport, futbal a umiestnenie žiakov.

#78 | 07.05.2008 20:08:25
Boris
91.127.105.227
Neviem, ja v Obzore najdem všetko, tak na čo zaťažovať už i tak dosť vyťažene stránky Ilavy. No proti gustu žiadný dišputát!!!!

#79 | 08.05.2008 09:44:27
&8222;mynoviny&8220;
91.127.59.221
Dobrý deň pán Primátor. Sme rozhorčení nad tým, čo tu píšete. To takto chcete prispieť k predaju našich novín vo Vašom meste? Čo, tak zakúpiť niekoľko výtlačkov a rozdať ich na školy deťom, ktoré na to nemajú, aby si ich zakúpili. Kopírovať to vie dnes každý.k Vám, by vlastne stačil priviesť jeden originál a Vy si ho už podľa záujmu spracujete a zverejníte na Vašich stránkach. Sme presvedčení, že Vaši zamestnanci sa ku tomu konaniu neznížia a my nebudeme musieť pristúpiť k určitým opatreniam, ktoré by určite neboli Vám príjemne! Zostávame s úctivým pozdravom.

#80 | 08.05.2008 11:41:41
primátor
My noviny,
tak sa ospravedlňujem, oslovíme asi priamo okresný futbalový zvaz pánov Chalmovianskeho a Galanského, či nemajú záujem využívať našu internetovú stránku a na oplátku, Vy ma nenúťte do kolportérstva Vašich novín. Na mesto nám chodia a tie platíme,máme ich poctivo predplatené, rozhodne nechceme kopírovať celé texty Vašich novín.
A tiež mám otázku, je pravda, že žiadate, či žiadali ste od OFZ peniaze recipročne za to, že uverejňujete ich materály, čo sa týka futbalových súťaží, spravodajstvo, tabuľky? V prípade, že áno, tiež si o tom myslím svoje.Nechám sa rád poučiť, či je to autorstvo Vaše, alebo OFZ
s pozdravom

#81 | 08.05.2008 11:59:30
primátor
My noviny,
týmto Vám dávam na vedomie, že beriem vážne do úvahy Váš protest a nebudeme kopírovať nič z Vašich novín, ale ani starať sa o ich predajnosť. O tom rozhoduje predovšetkým náplň novín, ich pútavosť pre občanov, čitateľskú obec a trh. A samozrejme v rámci Ilavy aj to, či spravodajsky Ilavu dostatočne pokryjete, alebo nie.
V tom Vám prajem úspech a spokojnoť čitateľov, od ktorej je a bude bude nakoniec závislá aj Vaša spokojnosť, spokojnosť redakcie.Myslím, že mesto Ilava médiám, aj Obzoru v ústrety vychádza. Koniec koncov, potvrdením toho je aj naša cesta do Gyoru a je len na Vás, čo z toho, ak vobec niečo uverejníte. Tam sme Vám(Obzoru) myslím sprostredkovali( a úplne bezplatne, nezištne) úžasný kontakt, interwiew s veľvyslancom SR v Maďarsku pánom Migašom, primátorom Gyoru Zsoltom Borkaiom, ktorý je olympijský víťaz z Južnej Kórei, zo Soulu z roku 1988 v športovej gymnastike-kôň na šírku.
Ak som sa Vás dotkol, príjmite prosím moje ospravedlnenie.
s prianím príjemného dňa
Ing. Štefan Daško primátor mesta Ilava

#82 | 08.05.2008 14:59:04
Postreh
78.99.15.214
Ked uz si tak Vazeni z Obzoru myslite o sebe, tak co tak spravit chlapcovi radosť týmto:) ci ste o o tom nevedeli?:) pekny den
http://www.zsfz.sk/tabulky.php?sk=62&st=tabulka

#83 | 08.05.2008 15:09:15
primátor
postreh,
super, teda, fakt super, ďakujem. Toto ma nenapadlo. Rád by som Vás poznal a pozývam, ozvite sa mi, ak si môžem dovoliť to žiadať. 0918 516 581
primátor

#84 | 08.05.2008 18:05:00
primátor
Trey,
takže ako nám vynikajúco poradil náš priateľ Postreh(viď nižšie uvedený príspevok) na ním uvedenej internetovej adrese môžete si každý týždeň nájsť aj aktuálnu tabuľku starších, mladších žiakov, dorastu, mužov Ilavy.
A navrhujem Vám bezplatne tak, že navštívite Mestskú knižnicu v Ilave, kde je voľne dostupný, bezplatný internet, ktorý sme získali grantovo z príspevkov Ministerstva kúltúry SR. Nech sa páči, je to aj pre Vás, ste vítaný.
s pozdravom

#85 | 09.05.2008 07:49:18
Mario Hrubý
Pekný deň
na stránke mesta v sekcii Šport/MFK Ilava bol doplnený link na aktuálne výsledky zápasov a tabuľkové umiestnenie našich futbalových družstiev. Ďakujeme za dobrý tip na doplnenie stránky.

#86 | 12.05.2008 06:19:38
chlapec
78.99.188.39
Ďakujem, idem kuknuť, ako hrali naší.

#87 | 12.05.2008 06:27:44
chlapec
78.99.188.39
Sú tam, ale staré!? Možno neskôr!

#88 | 12.05.2008 07:37:31
Ondrej Mišech
Chlapec a ostatni fanúšikovia ilavského futbalu, vždy v pondelok ráno dávam na titulnú stránku do aktualít výsledky z futbalového víkendu i s fotografiami. Sú tam taktiež krátke komentáre. Tabuľky je možné zohnať iba na adrese, ktorá tu bola uvedená. Prajem uspešný začiatok nového pracovného týždňa.

#89 | 13.05.2008 21:00:27
chlapec
91.127.133.229
Postreh, tvoju adresu si daj za klobúk a nebalamuť tu ľudí, ešte i pán primátor ti naletel. Je utorok a nič nové tam nie je. Asi ostanem pri OBZORE. Aby som nezabudol: p. Mišech vďaka za výsledky a fotografie.

#90 | 14.05.2008 10:42:58
Postreh
158.195.44.3
Chlapec,
nie som administratorom danej stranky tak nemozem zato, ze nie je aktualizovana. A nikoho som nechcel balamutit, a uz vobec nie primatora. Clovek chce pomoct a este je potom zly. No co uz, skor si napis na tu stranku nech ju pravidelne aktualizuju... Pekny den

#91 | 30.05.2008 12:23:14
Chlapec
78.99.214.233
Ked si tasnutý a nie malo tak sa do toho nestaraj. Nič nevieš a radiš!

#92 | 30.05.2008 12:46:21
Dievcatko
213.151.217.143
ty si daky znaly.....daj mi kontak na teba pls..cmuk

#93 | 31.05.2008 11:02:10
???
91.127.107.16
Fakt sa neaktualizuje...iba podľa potreby

#94 | 02.06.2008 15:50:48
Kamil
78.99.83.254
Chcel by som len dať na vedomie,že sa podarilo v mládežníckych kategóriách Karate získať pre Ilavu
tri tituly MAJSTER SLOVENSKA . Myslím že by sa to
mohlo oceniť aspoň v koncoročnom vyhodnotení
športovcov mesta. Možno by to tie deti potešilo.
Niekedy len pochvala od trénera nestačí.
Kamil

#95 | 02.06.2008 19:25:13
primátor
Kamil,
gratulujem k úspechu Klubu Karate a mládežníkom a samozrejme aj trénerom, bez trénerov by to nešlo.Ide o skutočne prelomové umiestnenie a úspech a my aj za menšie ale predsa len významné úspechy oceňujeme deti, mládež, či za šport a mimoškolskú činnosť.
Navrhujem podrobnú informáciu sem do Aktualít a poprosím o promptné doručenie menného zoznamu úspechov a umiestnenia s tým, že forma ocenenia môže byť tak ako v prípade úspešných školákov na VZ MZ. Aspoň budeme spolu s poslancami vidieť, aké úspechy žnú oddiely mládeže aj v Sokole a myslím, že poslanaci to môžu potom aj primerane zhodnotiť pri schvaľovaní rozpočtu a priznávaní príspevkov klubom na šport.
Čakám na Váš návrh a menovaných oceníme.

#96 | 04.06.2008 23:03:06
estera
78.99.225.163
Chcela by som sa spytat ,ci sa neplanuje niekde v okoli Ilavy vybudovat nejaka cyklotrasa,ktora by sa dala vyuzit na bicyklovanie a korculovanie.Alebo ak nieco take uz existuje,ktorym smerom by som sa mala vybrat.
dakujem za odpoved

#97 | 08.06.2008 13:37:26
Dominik Bartek
78.99.2.248
Kedy budu mat mladsi ziaci mfk ilava normalneho trenera???

#98 | 08.06.2008 16:21:35
MarioHruby
Dominik
môžeš tu napísať prečo považuješ trénera mladších žiakov MFK Ilava za nie normálneho?

#99 | 14.06.2008 09:45:22
primátor
Verejnosti,
chcem poďakovať všetkým, ktorí sa spolupodieľali na organizovaní a zabezpečovaní športových a iných akcií v posledných dňoch a týždňoch, ako boli firma Cup Ilava, Dni Slovenskej sporiteľne, Rozprávkový les a iné. Ďakujem pracovníkom mesta, DK, CVČ,pani Bajzovej, pani Bakošovej Anne, vedeniu ZŠ a pedagógom školy, aj vedeniu OA v Ilave za uvoľnenie študentov na výpomoc, a osobitne aj ochotným a obetavým spoluorganizátorom, obyvateľom mesta ako Peter Mišík, Ľubo Holba a ďaľším a ďaľším, ktorí ochotne a vo voľnom čase neváhali a pomáhali zabezpečovať akcie, organizované pre verejnosť, hlavne mládež a deti aj so zahraničnou(Mikolów, Klimkovice, Všechovice) účasťou.
Tak isto ďakujeme aj štedrým sponzorom, ktorí finančne aj vecnými darmi a cenami pomohli pri organizovaní podujatí, aby sme nezaťažovali len rozpočet mesta.Ďakujeme Slovenskej Sporiteľni, Sauer Danfoss, LR Crystal, pánovi Danielovi Kolmanovi, JMD Trade, Spark ex, Sestav, a iným.
Čo sa robilo, organizovalo sa hlavne pre verejnosť mesta Ilavy s dôrazom na mládež a deti. V podobne zameraných aktivitách chceme pokračovať a už 20.6. sa uskutoční športová olympiáda pre deti 1.-4. ročníkov ZŚ.
s prianím príjemného víkendu

#100 | 20.09.2008 12:45:56
miňo
78.99.200.132
Všimol som si v diskusii rôznych tém, požiadavky na rôzne druhy športových aktivít. Je treba chápať, že na všetko sa nedá odpovedať kladne hneď a rozumný pochopí, že žiaľ peňazí niet dostatok na uspokojenie každej okamžite.
Zaujímalo by ma však, kedy si môžu záujemci o dotácie podávať svoje požiadavky v súvislosti s budúcoročným rozpočtom mesta.
Rovnako kde a na koho sa obrátiť. Prípadne termín dokedy?
Ďakujem kompetentným za odpoveď.
S pozdravom,

#101 | 20.09.2008 14:03:45
primátor
Miňo,
práce na rozpočte 2009 ideme rozbiehať, požiadavky cez jednotlivé komisie, poslancov, prípadne priamo na MsÚ písomne.
s pozdravom

#102 | 20.09.2008 19:38:16
korculiar
78.98.194.81
Pridavam sa k otazke polozenej esterou - odpoved som tu zatial nenasiel ... Je mozne vybudovat nejaku trasu pre korculiarov? Neuvazujete o vybudovani chodnika medzi Ilavou a Kosecou - v spolupraci s obcou Koseca, aby sa dalo dostat bezpecne aspon na trasu smerom do Koseckeho Podhradia?

#103 | 20.09.2008 22:43:23
Mario Hrubý
Pekný večer korculiar,
budovanie nových ciest iba pre korčuliarov sa isto v najbližšom období nebude realizovať, je to dosť nákladná záležitosť a mesto potrebuje vyriešiť podstatne akútnejšie problémy. Doteraz bolo rekonštruovaných niekoľko mestských ciest a realizované dokončenie napr. IBV Klobušice kde si myslím že takéto plochy vcelku bezpečné pre korčuliarov sú. Čo sa týka chodníka medzi Ilavou a Košecou tak k tomu vám môžem povedať, že sa pripravuje projekt vybudovania priemyselnej zóny v tomto priestore (je to schválené už aj v novom územnom pláne mesta) v rámci ktorého by mal byť vybudovaný aj spojovací chodník. Je to ale vec najbližšej budúcnosti takže je potrebné si počkať ako sa veci vyvinú.

#104 | 12.02.2009 15:19:36
šport.hala Ilava
91.127.65.188
BEDMINTONOVÝ ODDIEL TJ SOKOL ILAVA Vás srdečne pozýva na oblastné
majstrovstvá SR chlapcov a dievčat do 13 rokov v bedmintone v sobotu
14.2.2009 od 9 hod.
V športovej hale TJ Sokol Ilava /pri futbal.ihrisku/ budú chlapci a
dievčatá v kategórii do 13 rokov bojovať o tituly Majster SR-oblasť
západ 2009 v dvojhrách, štvorhrách a zmiešanej štvorhre.
Pozývame ilavanov spoznať na vlastné oči súťažný bedminton.
Vstup zdarma. Občerstvenie v šport bare.
Tešíme sa na Vás.

#105 | 12.02.2009 16:41:26
Marek
78.98.223.136
Chcel by som sa opýtať či je prístupne pozeranie sa na dievčenský florbalový turnaj ktorý sa uskutoční v Ilave.

#106 | 12.02.2009 16:45:55
Marek
195.168.175.34
Podľa mňa sa dá dobre bicyklovať a možno aj korčuľovať popri kanály. V podstate pomerne bezpečne sa dostanete do Beluše alebo do Trenčína (možno sa mýlim, lebo túto trasu nepoznám), keďže tam nechodí tak veľa áut, ako po hlavnej ceste. Pravdou je však, že v minulosti a žiaľ ani v súčasnosti sa nemyslí na cyklistov a korčulirov, pritom pri dnešnom množstve áut, dopravnej situácii a vo veľkých mestách problémoch so smogom, by sa to priam žiadalo.

#107 | 23.02.2009 14:47:04
jaa
195.80.188.26
Dobrý,
chcela by som sa spytat niekoho kompetentneho...co je s aerobicom v IL? bude vobec este fungovat? myslim ze mal velmi velku navstevnost...tak preco sa zrusil? ci je len pauza?ci ???

#108 | 24.02.2009 16:23:28
Staino
78.99.114.170
dobry den
Neviem kde mam napisat tento prispevok kedze sa nikdy nedockame odpovede. Ja PROSIM v mene vsetkych mladych obyvatelov nasho mesta o aspon zvazenie nasho navrhu: maly skate park... ved nemusime zacat hned gigantickyni rozlohami. Alebo mi prosim vas poradte kam sa mame obratit,...sme ochotny ist pomahat pri wystawbe. a ja nehohorim ze to hned musi byt spica. Ved vyuzime aj nase schopnosti a vyrobme si malicky park sami... Napriklad nam by stacil malicky kusok rovinky kde by sme si mohli zacat uz aj ked nie mesto tak my stavat ake take "prekazky".... aelbo aspon keby sa nasiel daky sponzor ktory by nam pomohol s nakupom towaru na vyrobu ...ved keby sa usporiadala stara dobra brigada a kazdy kto chce jazdit by prilozil ruku k dielu tak za weekend mame aspon nieco ...podla man to nieje az taka draha zalezitost ... dufam ze aspon tu mi bude odpovedane na moj prispevok..Dakujem. a este pridam link kde je moznos.aspon pre zaciatok by to stacilo len zohnat na to sponzora a miest ked by to mohlo byt ..
http://www.youtube.com/watch?v=HG0gO8pohfM&feature=related

#109 | 24.02.2009 18:24:06
Palo
84.47.124.103
Staino - pozemok určite nie je problém, stačí taká maličkosť ako hovoríš - sponzor. Nájdi ho a potom sa ozvi.

#110 | 24.02.2009 18:48:51
dalsi na skate park
87.197.99.110
Viete v meste maju lepsie kontakty na ludi co pracuju s napr drevom ako ste vsetci mohli vidiet na videu od stainka. Keby niekto daroval, prip. za nejaku symbolicku sumu predal aspon hentake diely, naslo by sa tu viacero ludi, co by boli ochotny pomoct pri takej cinnosti. Chcem sa spytat ci by sa nepomohlo prave "protekciou" z mesta?

#111 | 24.02.2009 20:15:47
Staino
78.99.114.170
PALO
a newedel by si poradit ohladom toho sponzora??...alebo nedalo by sa to wybawit formou dakych podpisou ?

#112 | 25.06.2009 13:12:14
michaela
78.99.129.81
Dobry den, som tu v meste "nová" pristahovala som sa len minuly rok - pocula som ze tu v meste niekde byva(l) aerobic Prosim vas mohli by ste mi napisat ak ano - tak kde a kedy Dakujem

#113 | 25.06.2009 14:16:16
Cody
91.127.128.68
Milá Michaela,
aerobick býva v kultúrnom dome, ale neviem kedy a kalanetika býva na Obch.akadémii každý pondelok a štvrtok o pol siedmen. Platí sa 1 EURO.
Príjemné cvičenie!!

#114 | 25.06.2009 14:27:27
michaela
78.99.129.81
Ahoj Cody
jaaa velmi pekne dakujem :)

#115 | 25.06.2009 19:35:50
jaa
91.127.193.190
...Michaela v DK uz aerobic velmi dlho nebyva...vraj DK uz neposkytuje pre tieto ucely priestory. Cvicitelka, ktora tu precvicovala, nadalej precvicuje v Pruskom na niektorej ZS (neviem presne). Inak tu zial uz ziaden aerobic nebyva...

#116 | 14.12.2009 23:24:01
marta
78.98.245.232
cvičí sa v Ilave JOGA? Ak áno, kde, poraďte

#117 | 14.12.2009 23:56:44
ola
91.127.36.230
Áno, v CVČ Ilava /zadný vchod DK/ el: 44 65 184.
Evka Vavríková vám všetko povie čo ako...

#118 | 21.12.2009 19:29:55
marta
78.98.207.134
ďakujem za radu

#119 | 21.02.2010 18:04:15
Jersey
95.102.177.158
Pekný deň prajem,
taktiež by som sa chcela spýtať na podobné cvičenia pre ženy ako Zumba, Taebo a pod. Či niečo existuje, alebo sa chystá, či je záujem mesta rozširovať aj túto oblasť.
Ďakujem.

#120 | 16.03.2010 19:47:46
Jakub A.
78.99.207.218
Chcel by som sa spytat ci by nebolo mozne, znie to jednoducho, ale spravit asfaltovy povrch na ihrisku na Sihoti na ulici Kpt. Nalepku a myslim ze take asi meter a pol vysoke mantinely na ihrisku v klobusiciach na tej tzv. bohatej stvrti .Asi viete kde to je??

#121 | 17.03.2010 00:02:32
Mario Hrubý
Jakub A.
čo sa týka ihriska v Ilave-Klobušiciach na ako si to nazval "bohatej štvrti" tak isto nie, ihrisko je určené na basketbal a na takom sa mantinely nerobia.

#122 | 17.03.2010 20:04:08
Jakub A.
78.99.207.218
To som nevedel zeje to urcene presne na basketbal no a s tou sihotou to by sa dalo? Chodievame si tam zahrat hokejbal a ten povrch to by bola parada
Dakujem.

#123 | 18.03.2010 08:24:52
MJ
91.191.122.12
Ktore ihrisko mate na mysli. Veď na kpt. Nálepku je asfaltové. A na ňom by sa mohli spraviť mantinely aj 3metrové.Lebo tí čo si tam chodia zahrať majú "perfektnú" slovnú zásobu.Naozaj dobre sa to počúva.
Sú vzorom všetkých detí.

#124 | 06.04.2010 01:11:25
Jakub A.
95.103.53.7
tam je mozno asfalt ale ako hrable inac je ihrisko paradne chodievame si tam zahrat hokej a to hroza a za tu slovnu zasobu za to nemozem ked ich pocujete tak tam nabehnite a spravte poriadok ale vam by bolo najlepsie aby nebolo ziadne ihrisko

2 komentáre:

  1. Are You A Business Man Or Woman? Are You In Any Financial Mess Or Do You Need Funds To Start Up Your Own Business? Do You Need A Loan To Start A Nice Small Scale And Medium Business? Do You Have A Low Credit Score And You Are Finding It Hard To Obtain Capital Loan From Local Banks And Other Financial Institutes?. - Intermediaries / Consultants / Brokers Are Welcome To Bring Their Clients And Are 100% Protected. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: CYSCredits@Post.com ( CYSCredits@Asia.com )

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Do You Need A Loan To Consolidate Your Debt At 1.0%? Or A Personal Loans * Business Loans etc. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    We Offers Financial Consulting To Client, Companies Seeking Debt / Loan Financing And Seeking For Working Capital To Start A New Business Or To Expand Existing Business. Interested Parties Should Contact Us For More Information Through Via E-mail: SuiteCapitals@gmail.com ( SuiteCapitals@post.com )

    OdpovedaťOdstrániť